Categories
Anne Frank Intellectual History

New Dutch Volume Out Now

‘Een joods kind dat weet van eeuwen heeft’

Anne Frank als vluchtelinge, schrijfster en icoon

Op 22 september is de lancering van ‘Een joods kind dat weet van eeuwen heeft’. Anne Frank als vluchtelinge, schrijfster en icoon. In deze bundel wordt vanuit verschillende historische en literaire invalshoeken ingegaan op het schrijverschap van Anne Frank, de omstandigheden waaronder haar werk tot stand kwam en de wording van Anne tot wereldwijd symbool. De bundel biedt inzicht in de kernthema’s van Annes dagboek en van de receptie: Annes joods-zijn, haar geloof in en twijfel aan de goedheid van de mens, haar rol als icoon van de Holocaust, de rol van haar vader Otto Frank, de spanningen tussen haar manuscripten en de veelheid aan interpretaties die vanaf de publicatie van het dagboek in 1947 werden ontwikkeld tussen Amsterdam en Hollywood.